Hrabri Vatrogasci kod Rijeke spasili psića iz duboke provalije

Hrabri vatrogasci Jelenja kod Rijeke nisu dvojili ni sekunde kada su u subotu oko 19.30 sati dobili dojavu od mještana Trnovice o ostavljenom psiću, bačenom uz Rječinu, prenosi 24sata.hr.

Izvlačenje nije bilo nimalo lagan zadatak, teren je nepristupačan, a nisu znali ni kako će psić reagirati. Psić je surađivao sjajno i nakon otprilike sat vremena sve se završilo sretno.

– Mladi psić od tek par mjeseci nalazio se u kanjonu na dubini od oko osam metara, tik do nabujale Rječine. Kako je teren dosta zahtjevan mještani su se sjetili zvati nas u pomoć. Dvojica kolega i ja došli smo s jednim vozilom te se uz pomoć autokošare spustili do prestrašene životinje. Kao i uvijek, drago nam je da smo mogli pomoći – skromno je zaključio vatrogasac Marko Kovačić.

Uplašeni psić nije se nimalo opirao spašavanju, što više, mirno je sjedio čekajući ruke koje će ga izvuči iz gustog i mračnog kanjona. Budući da nema ogrlicu preuzeli su ga mještani koji se trenutno brinu o slatkom ljubimcu, no na društvenim mrežama traži se netko tko bi mu pružio stalni dom.

Iz općine Jelenje pozivaju se oni koji bi mogli nešto znati o slučaju da se jave na novosti@jelenje.hr.

Pohvalna intervencija nesebičnih vatrogasaca još jedan je dokaz kako akcije ovih hrabrih dečki nisu uvijek vezane uz utrčavanje u goruće zgrade. Zapravo, veći dio njihovog djelovanja na terenu povezuje se s puno drugačijim aktivnostima poput ove. Neovisno o potrebi, vatrogasci Jelenje uvijek se odazovu pozivu mještana, a tako je bilo i ovog puta, kada je spašen jedan pseći život.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.