Irena, vozač autobusa rodom iz Srbije, jednim potezom postala je heroj u Americi.

Irena Ivić, vozač autobusa rodom iz Prokuplja, postala je heroj u Americi. Ova Srpkinja spasila je dijete od godinu dana u Milvokiju koje je bosonogo, po hladnom vremenu, hodalo po ulici dok je na sebi imalo samo bodi i pelenu.

Ona je vozila gradski autobus ulicama Milvokija, na svojoj svakodnevnoj ruti, kada je u jednom trenutku skrenula pogled i ugledala bosonogo dijete, staro oko dvije godine, kako samo trčkara ulicom. Dijete je bilo oskudno odjeveno, bosonogo, dok je napolju temperatura bila ispod nule.

Odmah je zaustavila vozilo, sa sve putnicima u njemu, istrčala iz autobusa i krenula prema djetetu. Uzela ga je i unijela u autobus, a jedna putnica je ponudila svoju zimsku jaknu kako bi se dijete uvilo u nju i ugrijalo.

Ivićeva je s djetetom u krilu, pozvala nadležne službe i čekala da oni dođu. Kada su došli policajci i vatrogasci, preuzeli su dijete, a kasnije se otkrilo da je majka ostavila dijete samo u dvorištu.

Socijalne službe su dijete predale ocu.

Gradske vlasti održale su u četvrtak konferenciju u znak odavanja počasti Ireni Ivić, a ona je tim povodom samo rekla da je bila zahvalna što se našla u pravo vrijeme, na pravom mjestu.

“Apsolutno obožavam djecu, nekada sam bila učiteljica i sama imam djecu, tako da sam srećna što sam uspjela da pomognem ovom slatkom nedužnom djetetu”, dodala je ona.

Vlasti su istakle da je dijete staro 19 mjeseci, ali njegovo ime nije otkriveno. Policija je saopštila da je majka, najvjerovatnije imala psihičkih problema, zbog čega je dijete bilo nenadzirano.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.