Izbačeni pas neumorno trčao za autima na prometnoj cesti tražeći vlasnika

Video na kojem pas trči prometnim putem između Olova i Kladnja (Bosna i Hercegovina), slomio nam je srce. Psa je vlasnik vjerovatno izbacio pored puta, a to na ovoj lokaciji nažalost nije rijetka pojava.
Pas je neumorno trčao, dok su ga prolaznici posmatrali.

Ne znam ni odakle je krenuo niti kuda je naumio ali izabrao je čudan i opasan put. Sustigao sam ga uz prevoj Karaula između Olova i Kladnja. Ide on sam, šta ga briga za kamione i autobuse, za bagere i semafore.
Nekoliko puta sam ga sklanjao s ceste, nudio vodu, hranu, da mu misli odvratim od ludog nauma. Uzalud. Izdržao bi sa mnom pola minute i opet nastavio, kao hipnotisan. Kad sam ga jednom uzeo u ruke da ga odvezem negdje na sigurnije mjesto, krenuo da me ugrize… od straha vjerovatno.
Ni tunel ga nije pokolebao. Poznajući kako se tu brzo vozi i da niko od vozača tu neće očekivati takvog putnika na cesti, uspio sam ga nekako “provući”. 🙂
Ko će znati šta je u toj ludoj psećjoj glavi.
Dio njegovog putovanja i našeg “druženja” preko Karaule sam zabilježio u videu. Smiješno je i tužno u isto vrijeme.
#lovedogs #dogs
“, napisao je u opisu autor pretužnog videa.

Nažalost nemamo informacije šta se dalje desilo sa psom ali se nadamo da će pronaći sigurno mjesto. Apelujemo na sve da se odgovorno ponašaju prema životinjama koje ne žele, to nisu igračke koje možete jednostavno odbaciti nego živa bića sa osjećajima i potrebama.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.