Izgubljeni pas koji je mjesecima živio na ulici nije mogao sakriti sreću kada ga je porodica konačno pronašla

Kada je prije par mjeseci pas Leo nestao iz svog doma u Turskoj, njegova porodica je bila devastirana. Tražili su ga svaki dan ali bez ikakvih tragova. A onda se sve promijenilo, prenosi The Dodo.

Prošle sedmice, sin Leovog vlasnika Sertaç Araç, bio je u susjednom gradu 60 kilometara udaljenom, kada je ugledao nešto poznato, psa koji je nevjerovatno podsjećao na izgubljenog psa njegovih roditelja.

Naizgled ulični pas sjedio je ispred kafića, iscrpljen i zapušten.

Araç je fotografisao psa i poslao sliku roditeljima, svjestan da su šanse male da je to njihov pas zbog udaljenosti od kuće. Bio je u nedoumici.

Nadajući se da je to zaista njihovi pas, vlasnici su se uputili na lokaciju gdje je viđen. I kao što možete vidjeti u videu ispod, sva sumnja je ubrzo otklonjena:

Leo je odmah prepoznao svoju porodicu, i bio je presretan što je pronađen. Veselo je skakutao od jednog do drugog člana porodice i njuškao ih.

Sada je opet tu gdje i pripada, u svom domu okružen ljubavlju svoje porodice.

Završetak Leove priče zasigurno je sretan, ali i daje nadu. Otprilike u istom razdoblju kad je nestao Leo, dva druga psa Araçovih roditelja također su misteriozno nestali – što je djelo, sumnjaju, lokalnog kidnapera pasa. No, s Leovim pronalaskom, nadaju se da će i njih jednog dana pronaći.

“Sretni smo što je Leo kod kuće. Razgledat ću pažljivo gdje god mjesto posjetim u nadi da ćemo i njih naći [druga dva psa]”, rekao je Araç. “Moj otac i majka nastavit će tražiti koliko god mogu, jer ih vide kao svoje sinove i vole ih.”

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.