Mašinovođa u zadnji tren zaustavio voz kako bi spasio psa vezanog za prugu

Andres Fabricio Argandoña Tapia upravljao je vozom kroz Llay Llay u regiji Valparaíso u Chileu, kada je u daljini primjetio nešto crno na pruzi, prenosi The Dodo. Kada je primjetio da se to ne sklanja sa pruge, brzo je reagovao i stisnuo kočnicu.
Nekoliko metara ispred voza, nalazio se maleni pas. Tapia je izašao iz voza, i snimajući sve telefonom prišao životinji.

Prizor je bio srceparajući. Preplašeni pas je bio vezan lancem za prugu, i da mašinovođa nije uspio zaustaviti voz, posljedice bi bile fatalne. Unatoč svemu, pas je radosno mahao repom.

Kako ljudi mogu biti toliko loši i vezati pse za prugu“, zapitao se Tapia i dodao da se nada da će se ljudska rasa jednog dana promijeniti.

Tapia je video spašavanja postavio na svom Facebook profilu koji je sada pregledan više od 450 hiljada puta. Tapia je oslobodio štene, koje je odmah pobjeglo.

Gradonačelnik Llai Llai-a, Edgardo Gonzalez, je rekao da će pokrenuti krivičnu istragu kako bi se svi koji su napustili ili zlostavljali životinje priveli licu pravde.

Kao općina, mi ćemo poduzeti odgovarajuće radnje i podnijeti tužbu protiv odgovornih i također ćemo kontaktirati inženjera kako bismo ponudili svu našu pomoć kako bi ovom malom štencu pružili veterinarsku skrb, čipiranje, liječenje i sterilizaciju“, rekao je gradonačelnik.
Nadamo se da će pas biti pronađen i zbrinut.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.