Napušten pas je pronađen kako smrznut leži pored ceste, u krevetiću koji je napravio od snijega

U jednom trenutku, sve se promijenilo na bolje za ovog napuštenog psa, koji je u očaju zbog hladnoće napravio krevetac od gomile snijega, te tako ležao pored ceste. Cvilio je i molio za pomoć.

“Bio je sklupčan u snijegu pokraj električnog stupa”, rekla je za The Dodo Natalie Thomson, menadžerica marketinga i digitalnih komunikacija Stray Rescue St. Louis organizacije za spašavanje.

Organizacija za spašavanje napuštenih pasa Stray Rescue of St.Louis poslala je tim da pronađe psa, nakon što su dobili poziv od zabrinute prolaznice koja ga je ugledala. Kad je spasilac ugledao psa, snimio je trenutak svojim telefonom. Širokih očiju i umanjenih zbog iscrpljenosti, mali se pas može čuti kako plače, kao da traži pomoć, dok mu prilazi. Iscrpljeni pas je plakao kada je vidio da mu spasilac prilazi. Zvuk je bio srceparajući.

Spasioci su nazvali psa Weezer i poveli ga sa sobom.

“Ova jadna duša potpuno nam je slomila srce”, napisali su spasioci na YouTubeu. “Drhtao je i vrištao od straha.”

Preplašeni pas nije znao da je njegovim mukama došao kraj, i da će konačno imati pravi krevet.

Čim se malo smirio, dozvolio je veterinaru da ga poljubi u nos. Nakon pregleda, utvrđeno je da pas nema oznaku ni mikročip, ali je imao veliku ranu ispod noge. Izgledalo je kao da je u nekom periodu života imao konopac koji je bio jako stegnut i koji se urezao u njegovu kožu, iako ništa nije imao na sebi kada je pronađen.

Weezer se odmarao u svom malenom krevetu dok su mu spasitelji pokušavali pronaći udomiteljski dom, gdje bi se mogao oporaviti od svoje bolne prošlosti.

I još jednom Weezer je imao sreće.

Trenutno je u privremenom domu gdje konačno otkriva kako je to biti dijelom porodice.

Pogledajte video njegovog spašavanja.

Nadamo se da će Weezerova bolna prošlost za njega ubrzo postati daleka uspomena. Kada se u potpunosti oporavi, bit će spreman za usvajanje i početak novog, sretnog života.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.