Napuštena ženka imala je najnježniju reakciju kada je shvatila da je konačno dobila priliku za sretniji život

Jillian je iznosila smeće kada je primjetila da se neko skriva u tami. Posmatrala su je dva sjajna oka, a samo po obrisima tijela mogla je uočiti da se radi o psu. Bila je svjesna da bi se pas mogao preplašiti i pobjeći, pa je pazila na svoje pokrete.
“Pobjegla je kad je čula da dolazim”, rekla je Jillian za The Dodo, i tražila da ostane anonimna, “ali kad sam joj počela pričati, zastala je i slušala me.”

Sutradan se pas vratio, još uvijek oprezno zadržavajući udaljenost. Kada je shvatila da je opet uočena, ženka je pobjegla ali ne toliko daleko.

Tada je Jillian shvatila da uplašeni pas želi nešto od nje, ali nije mogla dokučiti šta tačno. Kada je primjetila da je pas prati još uvijek oprezno. Došla je na ideju kako da stekne njeno povjerenje.
Na uglu svog dvorišta ostavila je posude sa hranom i vodom.

Pas je zahvalno pojeo hranu i nastavio slijediti Jillian, i dalje pazeći da ostane na sigurnoj udaljenosti.

Kad je sutradan Jillian ponovno vidjela psa u svom susjedstvu, skovala je plan s mužem.

“Ostavili smo još hrane i tragove do našeg dvorišta, gdje sam je ponovno nahranila”, rekla je. – “Ovaj put sam sjedila blizu hrane. Očekivala sam da će pobjeći nakon što je pojela, ali umjesto toga ostala je pored mene i čak me počela njušiti! ”

“Kad sam ustala, slijedila me sve do mog dvorišta i sjela pokraj mene”, dodala je Jillian. “Nikad nisam vidjela takvog. Samo je čekala da joj neko pruži šansu.”

Jillian je odlučila da zadrži ovog divnog psa. Nazvali su je Luna.

Nakon samo sedam dana, Luna se prilagodila novom načinu života. Već reaguje na neke osnovne naredbe, iako je bilo jasno da je prije niko nije učio.
“Još uvijek je malo uplašena, naročito usljed glasnih zvukova poput zatvaranja vrata, ali ona je preslatka” – rekla je Jillian. “Ona voli trčati okolo s nama u dvorištu, i maziti se kada sjednemo.”

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.