Neko je nemilosrdno bacio 7 štenaca u kontejner, a ovaj čovjek ih je spasio

Prolaznici su čuli jecaje kučića iz kontejnera za smeće te su u pomoć pozvali velikog ljubitelja životinja, Takisa. On je poznat po tome što u Grčkoj ima veliko utočište za pse, i spasio je preko 500 njih.

Nesretni štenci su bili duboko ispod gomile smeća pa je bilo teško procijeniti koliko ih tačno ima. Preplašeni i gladni psići su glasno plakali i dozivali pomoć.

Takis i ostali spasioci su odlučili da prevrnu kontejner kako bi lakše došli do njih. Kada su konačno uklonili sve vreće, shvatili su da su psići stari svega nekoliko dana. Bilo ih je ukupno sedam.

Spasioci su počeli izvlačiti jedno po jedno štene iz kontejnera, uvjeravajući se da su svi živi i zdravi. Nakon što su detaljno pregledali kontejner i vreće, i uvjerili se da nema više psića, zaputili su se prema Takisovom skloništu. Psići su momentalno prestali cviliti.

Nakon dva dana odmora, i pružene njege i ljubavi, psići su prebačeni u privremeni dom gdje će biti na sigurnom dok ne pronađu svoj zauvijek dom i porodice koje će ih voljeti i paziti. Pogledajte video ovog srceparajućeg spašavanja.

Takis je ideju za sklonište dobio jednog dana kada je na otpadu primjetio kučiće. Pogođen tužnim prizorom i činjenicom da su neki od njih imali ozbiljne medicinske probleme počeo je svakodnevno da ih obilazi želeći da im pomogne. Azil koji je izgradio ma 5.300 kvadratnih metara i pruža sigurnost životinjama koje je Takis sklonio sa ulica i pored toga što su neke od njih bile u veoma teškom stanju kada su stigle kod njega.
Najveći san ovog plemenitog čoveka, kako kaže, jeste da pronađe dom za svakog psa.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.