Nevjerovatna transformacija bolesnog psa koji je spašen u zadnji čas

Volonteri indijske organizacije za spašavanje životinja, Animal Aid Ulimited, pronašli su psa koji je imao visoki stepen šuge. Skrivao se ispod trijema, slab, očajan, u bolovima.

Čitavo tijelo mu je bilo prekriveno bolnim krastama. Volonteri su ga uhvatili i doveli na kliniku gdje je odmah započeto liječenje.

Zbog konstantnog češanja, imao je povrede na nekoliko mjesta na tijelu, i parazite koji su inficirali rane. Dobio je tretman protiv infekcije i bolove, i medicinski prah protiv parazita. Bio je i dehidriran i hitno mu je bila potrebna tečnost.

Pas je izgledao zaista loše, i mnogi bi odustali od njegovog liječenja, ali ne i ova organizacija. Trećeg dana boravka na klinici, dobio je medicinsku kupku.

Ovaj pas je bio poput anđela slomljenog srca, gladan, iscrpljen, i jako tužan. Zahvaljujući njezi koju je primio, spašen je. Pogledajte kako danas Mr. Teddy Bear izgleda.

Napomena: Video sadrži scene koje mogu biti uznemirujuće za neke gledaoce.

Ništa od ovog ne bi bilo moguće bez donacija koje za ovu organizaciju stižu širom svijeta. Čak i ekstremno bolesne životinje mogu biti spašane.

“Ne možemo pomoći svakome, ali svako moće pomoći nekome.”

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.