Imao je noćni klub i trošio puno, a onda je prodao sve zbog napuštenih životinja

Ovaj čovjek nije mogao ni zamisliti da će mu jedan odlazak na gradsku deponiju smeća promijeniti život. Ugledao je psa sa slomljenom nogom i pomogao mu, a zatim još jednom, pa još jednom. Na kraju dana shvatio je da je upoznao 50 pasa kojima je trebala pomoć. Svakog dana Takis je posjećivao pse na deponiji i nosio im hranu, a oni su ga čekali sa nestrpljenjem.

Međutim, ljudi su se počeli žaliti, a čak su mu pristizale i prijetnje za pse. Tada je odlučio da u roku od 30 dana nađe zemlju pogodnu za izgradnju prihvatilišta za te pse, koji su zaslužili puno više od života okruženog smećem. Tako se i desilo. Kupio je zemlju i izgradio azil. Psi su bili veoma sretni na novoj, čistoj i uređenoj lokaciji. Vremenom je Takis pronalazio sve više pasa i mački.

Nekada je Takis bio vlasnik noćnog kluba, ali mu je takav način života dosadio pa ga je prodao. Sav novac koji je imao, potrošio je na pse. Počeo je moliti za pomoć kako bi i dalje mogao hraniti sve pse, a računi su se gomilali.

Kada je pomislio da će morati zatvoriti azil, da više nema budućnosti desilo se čudo, jedan reporter objavio je vijest o njemu i njegovom dobročinstvu. Ta vijest dirnula je dobre ljude širom svijeta, i donacije su počele pristizati.

Takis svoj rad ne naziva poslom, nego načinom života. Čak i svoju kontejnersku kuću u kojoj živi dijeli sa 12 najslabijih i najbolesnijih pasa. Njegov radni dan traje 20 sati. On spava 4 sata poslijepodne, kada i psi odmaraju zbog visokih temperatura.

Iako psi u njegovom azilu žive sretan život, on smatra da svaki pas zaslužuje da ima svoj dom i porodicu koja će se brinuti za njega. On želi da svaki pas bio udomljen kako bi mogao u azil dovesti nove pse kojima će pomagati.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.