Ovaj čovjek svakodnevno obilazi kontejnere i zabačene ulice kako bi spasio napuštene štence

Takis je čovjek koji svaki dan obilazi grčke ulice, kontejnere i kante za smeće kako bi spasio štence koje ostavljaju neodgovorni vlasnici. On je svjestan koliko je to čest slučaj u njegovoj državi i zato čini sve od sebe kako bi tim životinjama pomogao. Osnovao je i sklonište za pse, o kojem smo ranije pisali.

Često na jednom mjestu, odnosno na “popularnim mjestima za napuštanje”, pronađe više legala psića.

Takis je dosada spasio preko 500 životinja a procjenjuje se da u Grčkoj živi oko milion napuštenih pasa, a budući da skoro i ne postoje programi sterilizacije sve više je neželjenih štenaca koji bivaju ostavljeni i prepušteni sudbini.

Takis nekada pronađe i po 10 štenaca ali ih sve spašava i vodi sa sobom. On daje sve od sebe kako bi promijenio njihove živote. Ljudi ih često odvezu izvan grada na neko napušteno mjesto i izbace. Psići budu jako sretni kada vide Takisa , kao da znaju da im je došao pomoći.

Sve pse koje pronađe odveze u svoje sklonište, gdje ih nahrani i pruži na toplo i udobno mjesto i mnogo hrane. Najvažnije od svega, pruža im ljubav.

Takis ima i svoje pomagače, a jedan od njih je kujica po imenu Faith koja mu pomaže oko štenaca. Ona ih često usvoji, hrani i brine se za njih.

Kada psići budu dovoljno zdravi i jaki, Takis im pronađe zauvijek dom. Pogledajte i video u kojem ćete bolje upoznati ovog velikog čovjeka.

Takis je najsretniji kada nekom od pasa pronađe porodicu i dom i to je ono što mu ispunjava srce i dušu.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.