Ovaj mladić od starih guma pravi krevetiće za napuštene životinje

Uvjerili smo se dosta puta da su napuštene životinje jako skromne u svojim zahtjevima, i da i ono najmanje što im pružimo, bila to kesica hrane, nježan dodir, ili obična deka, njima mnogo znači. Ljudi širom svijeta pronalaze različite načine kako da pomognu životinjama. Ovaj momak je jedan od takvih ljudi. Naime, on od starih guma pravi preslatke krevetiće za napuštene pse i mačke.

Amarildo Silva dobio je odličnu ideju kako da barem malo olakša život napuštenim životinjama, ali i zaradi novac za svoju porodicu. On živi u brazilskom gradu Paraibi i radi kao prodavac u lokalnoj prodavnici, a slobodno vrijeme provodi skupljajući stare automobilske gume, koje zatim pretvara u nešto korisno.

On prvo detaljno očisti gume, zatim ofarba i na kraju oblikuje tako da one postanu preslatki, okrugli krevetići za životinje.

Na ideju je došao kada je video psa koji je sklupčan ležao na hladnom betonu, a onda je svoj izum počeo i da naplaćuje – vlasnicima ljubimaca naravno.

-“Počeo sam da ih prodajem preko Instagrama, za 2 godine prodao sam preko 500 krevetića. To je dokaz da se ljudima jako svidjela moja ideja. Hobi kojim sam želio da zaradim dodatni novac za svoju porodicu, pretvorio se u uspješnu poslovnu ideju, a istovremeno i korisnu za okolinu, jer gume ne završavaju u prirodi ili se spaljuju, nego ih vlasnici životinja i dalje koriste. Naravno, postavljam i za napuštene kuce i mace i dalje“, rekao je Amarildo.

Pored ovog posla, Amarildo još uvijek pronalazi vremena za podučavanje radionica u javnim školama, pomaže nevladinoj organizaciji koja brine o napuštenim životinjama u gradu i pomaže siromašnoj djeci. On kaže kako mu je drago što je pokrenuo projekt socijalnog uticaja i uticaja na okoliš ponovnim korištenjem starih guma.

U videu ispod možete naučiti kako da i sami iskoristite stare gume i usrećite neku životinjicu.

“Naše malo njima znači puno.”

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.