Ovaj pas provodio je život na hladnom betonu jednog parkinga, a sada je spašen

Ovo je Zuzi, maleni pas lutalica koji je živio na parkingu jedne kompanije. Zuzi je provela zimu napolju, bez skloništa, izložena niskoj temperaturi, vjetru, snijegu, spavajući na zemlji ili hladnom betonu.

Preživljavala je zahvaljujući ostacima hrane koju su joj davali neki od uposlenika kompanije, ali od mnogih je doživljavala konstantno maltretiranje i tjeranje. Nije više znala kome može vjerovati.

Kada bi joj se volonteri organizacije za spašavanje životinja, Howl of a Dog pokušali približiti, ona bi počela lajati odbrambeno pa čak i pokušala ugristi iz straha.

Radnici kompanije su ispričali volonterima o njenim traumatičnim iskustvima sa šinterima koji su je brutalno progonili kako bi je uhvatili. Zbog tih iskustava, volonteri su morali naći način da Zuzi stekne povjerenje u njih i sama im priđe.

Nakon nekog vremena Zuzi se smirila i dozvolila volonterima da joj pomognu. Bila je prepuna buha i rana uzrokovanih češanjem ili ujeda drugih pasa. Njena transformacija će vam rastopiti srce, pogledajte video.

Sada Zuzi više ne mora spavati na hladnom betonu, dobila je vlastiti krevet na kojem čak piše njeno ime. Pogledajte samo taj sretni izraz lica.

Sada ona živi u Kanadi, i izgleda kao potpuno drugi pas. Okružena ljubavlju, naučila je ponovo da vjeruje ljudima. Njena priča dobila je sretan završetak.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.