Ovaj pas se zaglavio duboko ispod zemlje, ali njegov vlasnik nije namjeravao odustati od njega

Razigrani i radoznali, psi se često nađu u nevolji. Ovaj pas je završio ispod zemlje, i nije se sam mogao izvući. Jedino što se vidjelo na površini zemlje bila je njegova glava i uplašena njuškica koja se htjela izvući ispod tereta što prije.

Njegov vlasnik je kopao zemlju 3 sata, pokušavajući ga izvući. Glinena zemlja je bila tvrda poput kamena. Vlasnik je morao biti veoma oprezan kako ne bi, oštrim predmetima kojima je kopao, povrijedio psa. Pas je bio zaglavljen veoma duboko u zemlji, i bez obzira na sav uloženi trud, čovjek nije mogao doći do njega.

Kamenje se konstantno urušavalo što je dodatno otežavalo situaciju.

Nakon nekoliko sati teškog rada, borba se isplatila. Vlasnik je uspio ukloniti dovoljno zemlje i izvući prednje noge psa. Iako je bio veoma uplašen i umoran, pas se uspio zadnjim nogama izgurati na površinu zemlje. Obojica su bili veoma sretni i zahvalni što je ova umalo tragična priča dobila sretan kraj.

“Kada bi životinje mogle govoriti, pas bi bio vrlo otvoren momak, ali mačka bi imala rijetku draž da nikada ne kaže niti riječ previše.” Mark Twain

“Moj maleni pas – otkucaj srca pod mojim nogama.” Edith Wharton

“Niko ne cijeni posebnost vašeg razgovora kao što to cijeni vaš pas.” Christopher Morley

“Sažaljenje prema životinjama vezano je veoma tijesno s dobrotom karaktera, pa se može pouzdano reći da ne može biti dobar čovjek onaj tko je nemilostiv prema životinjama.” Arthur Schopenhauer

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.