Ovaj siroti pas je dane provodio u azilu, slomljenog srca i bez nade, nije znao da mu se ipak smiješi sreća

Slomljeno srce, beznađe i umor od života – sve to piše u tužnim očima ovog psa. Ovaj siroti pas je dane provodio u azilu, slomljenog srca, bez nade i ranjen. Nije imao pojma da mu se ipak smiješi sreća. Nije primjećivao ljude koji su ga dolazili često gledati.

Vjerojatno je previše ljudi samo prošlo pokraj njega pa se prestao nadati. Nije ni lajao niti cvilio, samo je u tišini preživljavao dane. Njegovu tugu i suze mogli ste samo osjetiti i vidjeti u pretužnim očima.

Zove se Arkin i spasila ga je organizacija Howl of a Dog koja ga je odmah odvela veterinaru gdje mu je pružena potrebna medicinska pomoć.

Uz sve tuge ovoga svijeta, niko u prihvatilištu se nije pobrinuo da mu stavi zaštitu od buha koje su ga doslovno živog izjedale. Medicinske kupke pomogle su da se riješi parazita i sve nakupljene prljavštine po njegovom izmučenom tijelu.

Arkinova tuga je polagano počela blijediti i svi zajedno su odlučili da je krajnje vrijeme da počne novi život, život kakav svaki pas zaslužuje. I dalje organizacija Howl of a Dog brine o njemu, ali on je postao drugi pas, sretan pas koji uživa u svakom trenutku.

Više ne čeka u kutu svoj obrok, više nema tugu u očima… Ovaj pas sada ima široki osmijeh i veseli repić. Da ova njuška stvarno započne novi život, potreban mu je pravi dom, dom koji će biti samo njegov i ljude s kojima će biti porodica.

Uz divne ljude oko sebe, on je postao jedna poslušna, prijateljski nastrojena i vesela njuška. Njemu se vratila vjera u ljude i to je ona divna vrlina svih pasa. Bezuvjetna ljubav i vjera.

Na Balkanu postoje razna skloništa i organizacije za pomoć napuštenim životinjama, posjetite ih, pomozite vratiti osmijeh i vjeru u ljude nekom sirotom napuštenom psu – osjećaj je neprocjenjiv.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.