Pas lutalica spasio biciklistu usred planine grijući ga svojim tijelom

Biciklista Martin Ion shvatio je koliko je zapravo opasno naći se usred nedođije. Na planini Semenik, zapadna Rumunija, bez igdje ikoga oko sebe – samo pas lutalica. Vozeći bicikl Martin je pao i povrijedio se. Zadobio je teške povrede kuka i slomio je ključnu kost. Prvu pomoć mu je pružio pas lutalica, koji se nije odvajao od njega. Jedno vrijeme ga je pratio, a kada je pao, pas mu se primakao i legao pored njega. Svojim tijelom grijao je Martina kako ne bi dobio hipotermiju i tako vjerovatno preminuo. Hladna zemlja je bila veliki neprijatelj ove dvojice slučajnih prijatelja, ali uspjeli su.

Kada je došla Hitna pomoć po Martina, pas nije želio da ga napusti. Znao je da i dalje treba da ga čuva, iako ga je već spasio velike nevolje. Martin je objasnio da je naišao na veliku rupu na putu i da nije mogao da je izbjegne. Prevezen je u bolnicu Timisoara, gde mu je pružena prva pomoć. Sanirane su mu povrede kuka i ključne kosti. Sada se oporavlja, ali sigurno da ne može, niti će još dugo moći da zaboravi svog prijatelja. On mu je pritekao u pomoć i tako mu spasio život u praktično bezizlaznoj situaciji.

Ovaj pas je imao sreće, iz te loše situacije u kojoj je spasio Martina i on je dobio zasluženu nagradu.

Dobio je svoj dom, našao je dobre udomitelje. Sada se zove Maks i živi sretno. Pas sada dobija svu potrebnu ljubav koji nije imao na ulici, a dobija je zauzvrat što je on svoju ljubav pružio nepoznatom čovjeku u nevolji i tako je ova priča koja se mogla završiti tragično, dobila sretan završetak.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.