Pas trčao 16 km za vozilom u kome je bio njegov preminuli vlasnik

Da se vjernost naših ljubimaca može postaviti kao definicija naklonjenosti i požrtvovanosti, mnogo puta smo se uvjerili. Uz nas su kada nam je najteže i ne izdržavaju se od svojih emocija, niti ih znaju sakriti.

Vjernost junaka ove priče prevazišla je svačija očekivanja. Priča dolazi iz Brazila, u Paranu, gdje je jedan pas već dugi niz godina živio sa svojim najboljim prijateljem. On ga je spasio sa ulice, još kao štene, a predstojeće godine su proveli baš kao najbolji drugari!

Nažalost, vlasnik mu je preminuo, a kola hitne pomoći su došle kako bi prevezla njegovo tijelo do bolnice. Pas je želio i u posljednjim trenucima da bude uz njega i trčao je za kolima punih 16 kilometara.

Besprekidno lajući, pas je prvo sjedio pored tijela preminulog vlasnika, sve dok hitna pomoć nije stigla. Ali, ni tada, pas nije želio da se odvoji od tiela!

Trčao je za kolima, sve dok ga noge nisu izdale. Na kraju je bio toliko iscrpljen da je stao i samo pogledom ispratio svog vlasnika. Jedna brazilska organizacija za spašavanje životinja pokušala je da ga uhvati, ali to jednostavno nije bilo moguće. Pas im je iznova bježao – žedan i gladan.
Stpljivo su ga čekali i priča je dobila epilog kakav je ovaj vjerni drug i zaslužio. Pas je prevežen do najbližih rođaka preminulog vlasnika, koji su nastavili da se brinu o njemu.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.