Patrick, pas-čudo, nakon godina zapostavljanja, oporavio se i izgleda potpuno drugačije

Neki psi imaju nesreću da za vlasnike imaju okrutne i bezosjećajne ljude, koji bez trunke samilosti izgladnjuju i maltretiraju životinje. Patrick je imao vlasnicu iz pakla. Izgladnjivala ga je i ostavljala na hladnoći po nekoliko dana. Kada je mislio da su njegove poteškoće na vrhuncu, nepoznata osoba ga je umotala u plastičnu vreću i bacila u smeće.

*Napomena: Fotografije mogu biti uznemirujuće za neke čitaoce.

Svijet je za njegov slučaj saznao 2011.godine, kada je domar zgrade u kojoj je pas živio, primjetio da se u jednoj vreći nešto pomjera. Pas je bačen sa otprilike 20. sprata zgrade i čudo je da je preživio. Kada je domar odmotao plastiku, ugledao je strašan prizor.

Pas je izgledao kao kostur i tresao se od hladnoće. Iako je djelovalo da neće preživjeti, domar je kontaktirao gradsku kontrolu za životinje koja ga je uz pomoć organizacije za spašavanje životinja prebacila na veterinarsku kliniku.

Pas je bio težak svega 9 kilograma. Tjelesna temperatura mu je pala do tačke koju medicinski termometar nije mogao izmjeriti. Osoblje klinike ga je umotalo u deke i grijače kako bi se ugrijao.

Tehničarka Gina DiSalvo uzela ga je u naručje, i tako ga, ne samo ugrijala, nego i uvjerila da je konačno na sigurnom mjestu.
Prije nego je Patrick mogao početi jesti, veterinari su mu otklonili veliku krznenu loptu iz stomaka. Nakon toga, Patrick je bio na posebnoj ishrani i lijekovima kako bi se oporavio.

Kako su prolazile sedmice, Patrick se sve bolje osjećao. Počeo je dobijati na težini a njegov veseli karakter je počeo dolaziti do izražaja.

Omiljene stvari su mu bile duge šetnje i igranje sa igračkama. Veterinarka koja ga je liječila, Patricia Scavelli, odlučila je da otvori vrata svog doma ovom izmučenom psu.

Danas, 8 godina poslije on je prelijep, zdrav i sretan pas koji i dalje ima razdragani karakter šteneta i voli sve ljude oko sebe.

Pogledajte video.

Njegova bivša vlasnica je za svoje postupke kažnjena novčanom i uslovnom kaznom.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.