Pronađen je na ulicama Indije preplašen i sa teškim povredama, a danas ovako izgleda

Animal Aid Unlimited je organizacija za spašavanje životinja iz Indije. Njihov cilj da što više životinja uklone sa ulica, izliječe ih i pronađu im prikladan dom, radilo se o psu, mački ili magarcu.

Nedavno su dobili dojavu o malenom psu koji je povrijeđen ležao na putu.

Pronašli su ga skrivenog u plastičnoj kesi. Svaki put kada bi ga pokušali dotaknuti, cvilio je zbog bolova. Bio je veoma gladan i nije odbijao hranu pa su volonteri na taj način uspjeli zadobiti njegovo povjerenje. Sa svakim dodirom je cvilio a strah mu se vidio u očima. Niko nije znao šta je ovaj jadni pas proživio.

Kada je konačno izašao iz kese, volonteri su uvidjeli ozbiljnost njegove situacije. Bio je veoma mršav a krzno mu je otpalo zbog šuge. Odmah su ga odveli na kliniku gdje mu je pružena neophodna njega.

Čak je i kupanje bilo bolno zbog rana po tijelu. Najbolnija je bila rana na kuku zbog koje se teško kretao.

Proces oporavka možete pogledati u videu ispod.

Kada je pronađen, Jumper je bio teško bolestan a golema tuga mu se vidjela u očima. Nakon samo šest sedmica, on je drugi pas; zdrav, veselog karaktera i druželjubiv. Ponovo je stao na svoje noge i to sve četiri. Zadivljujuće je šta se sa samo malo ljubavi može uraditi. Nadamo se da će pronaći i dom u kojem nikada neće biti tužan ni gladan.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.