Psu je užasno nedostajao vlasnik, pa je njegova porodica smislila nevjerovatno rješenje

Jedanaest punih godina su Šorti i njegov vlasnik Mark bili nerazdvojni. Od dana kada je Mark spasio Šortija iz skloništa u Filadelfiji, mops je pratio svog vlasnika svuda. Međutim, sa svojih 15 godina on više nije aktivan kao što je bio, što znači da je više vremena provodio u kući.

Prema riječima Kristo Peralte, Markove supruge koja vodi Vintage Pet Rescue, dom za starije pse, ovaj dvojac je imao nevjerovatan odnos.

Međutim, starost mu umanjuje želju za aktivnošću ali ne i želju za svojim vlasnikom, a kako Mark sve više zbog posla nije kući, Šorti zbog toga laje i praktično plače da mu se vlasnik vrati. On čak ne može da se smiri kada ga vlasnica drži u naručju.

Kada je primjetila da je pas neutješan Kristo je postavila na jastuk jednu Markovu košulju, ali je pas brzo shvatio o čemu se radi i taj plan je propao. Činilo se da odsustvo Marka u Šortijevom društvu ništa ne može nadoknaditi, dok njegova supruga nije pronašla rešenje. Naime, njena majka je potajno naručila lutku u prirodnoj veličini iz prodavnice za Noć vještica.

Kada je lutka stigla, Peralta je bila skeptična, ali je bila spremna da pokuša kako bi ublažila tugu svog mopsa.

-“Stavila sam na lutku Markovu košulju koja je i mirisala na njega. Šorti je sjeo u krilo lutke i gnijezdio se u naručje, a zatim je i odspavao pola sata. Nakon toga, cijelu noć je proveo kod lutke.

Čak su i drugi psi oduševljeni lutkom.

Pogledajte kako to izgleda.

Ostali psi takođe vole lutku, i uživaju spavati pored nje ili u njenom krilu.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.