Radnici naftne platforme uočili psa kako pliva 200 km udaljen od obale i spasili ga

Radnici na naftnoj platformi udaljenoj oko 200 kilometara od obale južnog Tajlanda primijetili su nešto zapanjujuće u vodi: psa.

Pas je zaplivao prema platformi i držao se dok su članovi tima pokušavali shvatiti kako će ga spasiti, rekao je za NPR Vitisak Payalaw, offshore planer za Chevron Thailand Exploration & Production.
Video koji je Payalaw podijelio na Facebooku pokazuje drhtavog psa u vodi koji bojažljivo posmatra radnike.

Payalaw je kazao kako su on i tri člana njegovog tima 15 minuta radili kako bi osigurali psa konopcem i povukli ga na sigurno. Bila je to utrka s vremenom jer su valovi rasli a pas gubio snagu.

Na prvim fotografijama koje je Payalaw objavio, pas izgleda iscrpljeno i preplašeno. Radnici su mu dali vodu i hranu na palubi platforme, i napravili mu sklonište kako bi se odmorio.
Nazvali su ga Boonrod, dodao je Payalaw, riječ koja znači “učinio je dobru karmu i to mu je pomoglo da preživi”.

Niko ne zna kako je nesretni pas završio u moru udaljen toliko kilometara od kopna a neki pretpostavljaju da je pao sa ribarskom broda. Nakon što se odmorio i jeo, Boonrod se osjećao puno bolje i odlično se uklopio sa ekipom na platformi.

Pas je sada prebačen na kopno kako bi dobio veterinarsku skrb koju koordinira spasilačka grupa Watchdog Thailand.
Fotografije koje je objavila organizacija pokazale su veselog Boonroda sa širokim osmijehom.

Ako mu ne uspiju pronaći vlasnika, usvojit će ga Payalaw. Boonrod je dobio drugu šansu za život, a sreća je bila na njegovoj strani.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.