Reakcija ovog psa koji je shvatio da je spašen iz azila osvojiće vaša srca

U SAD-u postoji oko 13600 javnih skloništa za životinje koji primaju oko 7,6 miliona ljubimaca svake godine. U tom periodu iz sistema izađe svega 2,7 miliona.

Postoje mnogi azili koji ne praktikuju eutanaziju, ali mnogi za životinje postaju pakao na Zemlji. Pretrpani su, sa lošim higijenskim uslovima i nedostatkom hrane. Psi nemaju slobodu i većinu vremena provode u kavezima.
Ovo je reakcija psa iz azila koji je upravo shvatio da je život u azilu iza njega i da je spašen.

Ova slatka ženka provela je većinu svog života u malenom betonskom kavezu u gradskom skloništu, nikada nije izvedena u šetnju ili se igrala s drugim psima.

Organizacija Howl of a Dog spasila ju je iz azila i sada brinu o njoj.Dali su joj ime Bella (Lijepa), što joj i dolikuje. Video koji možete pogledati ispod, snimljen je u trenucima nakon što je Bella spašena, na putu prema veterinarskoj klinici.

Izgledalo je kao da je Bella odmah shvatila da je spašena i na sigurnom.
Iscrpljena od čekanja da neko otvori vrata kaveza i spasi njen život, Bella je spustila glavu na krilo jednog od volontera organizacije i zaspala.

Bila je puna povjerenja i osjetila veliko olakšanje što je konačno spašena. Ništa drugo nije bilo važno, samo je željela zaspati u nečijem naručju.

Bella je sada dobro, prima svu potrebnu njegu koja joj je potrebna da bi povratila svoje zdravlje i radost.
Dobila je na težini i svaki dan je sve primjetniji njen veseo karakter.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.