Sretan kraj tužne priče o vjernom psu kojeg je vlasnik ostavio na autobuskoj stanici na Sibiru

Pas napušten na usamljenoj sibirskoj autobuskoj stanici ima novog vlasnika, nakon što je uzalud čekao šest mjeseci da se njegov vlasnik vrati.

Vjerni pas odbijao se pomjeriti, čak i kada su se temperature spustile na minus 30 stepeni. Reagovao je samo kada bi prošli automobili sive boje.

Tome svjedoči i Sabirgali Bajsagurov, mještanin sela Mametkino, koji kaže da je on odan pas, piše Radio Slobodna Evropa.

“Ne bi se pomjerio s ovog mjesta. Kada prođe neki sivi automobil, nekad ga prati. Vjerovatno je njegov vlasnik vozio sivi auto”, rekao je Bajsagurov.

Pas je ostavljen u ljetnom kada je i u Sibiru bilo topao.

U posljednje vrijeme temperature su pale i mještani su ostavili hranu za psa kojeg su nazvali Hachiko, po legendarnom psu iz Japana koji je više od devet godina na istom mjestu čekao svog vlasnika koji je umro.

Mještani su bili odustali od pokušaja da uhvate psa i pronađu mu dom, pa su mu umjesto toga svakodnevno nosili hranu kako bi preživio. Čak su mu donijeli i kolibu, ali je on radio spavao na slami koju je dobio od lokalnih penzionera.
Međutim, kada je došla zima, hrana bi se smrzla prije nego što bi je pas uspio pojesti.

Na kraju je ipak imao sreće jer ga je udomila nova gazdarica Irina.

“Čitala sam o njemu na internetu i bilo mi ga je žao. Sam samcat na autobuskom stajalištu. Čitala sam o njemu, bila je nedjelja, u ponedjeljak sam otišla po njega”, rekla je Irina.

Pas sada ima novi dom i novo ime Arči, a ima i starijeg brata bernardinca po imenu Betoven.

“Imali smo sreće da je tako dobar i da voli da se mazi”, kaže Arčijeva nova gazdarica Irina.

Pogledajte i video.

Njegova nova porodica je dokaz da se dobre stvari dešavaju onima koji čekaju.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.