Ulični pas danima ispred kancelarije čekao preminulog profesora koji se brinuo o njemu

Prethodne dvije sedmice, ulični pas po imenu Buboy sjedio je ispred fakultetskog ureda na univerzitetu Mabalacat City College u gradu Pampanga, Filipini. Vjerni pas je grebao po vratima ureda nadajući se da će se njegova omiljena osoba i najbolji prijatelj pojaviti i dati mu nešto hrane ili pomaziti ga iza uha.

Prizor psa koji čeka bio je srceparajući za studente i osoblje fakulteta, jer su znali da se nikoga nema sa druge strane.

Profesor Carmelito Marcelo, koji se u posljednje četiri godine brinuo o Buboyu, preminuo je u subotu od moždanog udara nakon nekoliko sedmica boravka u bolnici.

Pas je svuda pratio profesora. Ujutro bi ga pozdravio na kapiji, i išao sa njim iz učionice u učionicu. Ručali su zajedno u fakultetskoj kancelariji, a na kraju dana, pas bi opet ispratio profesora do kapije.

Čak i kada profesor nije imao predavanja, posjećivao je psa. Smatrao ga je porodicom. Išao je na fakultet da ga posjeti i nahrani.

Kristina Demafelix, Marcelova kolegica, primjetila je psa dok je profesor još uvijek bio u bolnici. Čekanje se odužilo,a pas je bio tužan, pa je Kristila odlučila da mu pomogne.
„Ne možeš da izraziš bol jer ne znaš šta se desilo“, napisala je Demafelix na Facebooku. “Odjednom je prestao dolaziti u školu, ali ti još uvijek čekaš gdje ga uvijek čekaš, uvijek čekaš njegov dolazak.”

Nesretnog psa, Kristina je dovela na profesorovu sahranu kako bi se oprostio od svog voljenog prijatelja.

Pas se nije želio odvojiti od kovčega, kao da je znao šta se dogodilo.

Sada kada profesora više nema, svi na fakulteti su se ujedinili i brinu o Buboyu. Škola je postala njegov dom.

“Pas je jedino biće koje vas voli više nego sebe.”-Josh Billings

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.