Ulični pas kojeg su usvojili radnici na benzinskoj pumpi spriječio oružanu pljačku i spasio život radniku

Zlatni labrador po imenu Randy, mjesecima je bio ulični pas, koji je usamljen i gladan lutao ulicama. Počeo je dolaziti do benzinske pumpe u Tamaulipasu (Meksiko), a radnici ove pumpe odlučili su pripitomiti ovu životinju koja nije vjerovala nikom. Nisu mogli ni naslutiti na kakav način će im se pas odužiti za sve što su učinili za njega. Udomili su ga kao svoju nezvaničnu maskotu.

Naime, jedne večeri prošle su došla dva naoružana pljačkaša do pumpe i počeli napadati radnika, tražeći da im otvori ured gdje stoji novac.

Počeli su udarati radnika i gurati ga, dok nije pao na zemlju.

Odjednom se pojavio pas, heroj, koji se usprotivio pljačkašima.

Randy je spavao u skladištu firme kada je začuo viku i istog je trena dotrčao da otjera napadače. Preplašio ih je i pljačkaši su pobjegli.

Vlasnik pumpe, Gerardo Aguilar, rekao je za The Dodo: “Iznenadio nas je sve i, ako je to moguće, sad smo još i više ponosni na njega. Da nije bilo Randyja, ko zna kako bi sve završilo. Pokazao nam je koliko nam je odan i koliko je srećan što je s nama.”

Nuria Arellano, česta mušterija ove benzinske pumpe, kazala je za Dodo da tu dolazi natočiti gorivo samo zato što se može malo družiti s Randyjem. Nada se da će i drugi poslovni subjekti odlučiti da otvore svoja vrata napuštenim psima. Prema njenim riječima, zbog njega je dolazak na pumpu čudesno iskustvo. Ona ga zovne, a on dotrči, popne se na vrata njenog automobila i približi svoju njušku.

Pogledajte video koji je zabilježila nadzorna kamera.

Ova priča je još jedan u nizu “dokaza” koji potvrđuje da je imati psa (pogotovo udomiti jednog sa ulice) dobra stvar, pa čak i na poslu.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.