Ulični pas nije sklanjao šapu sa lica, a onda su spasioci prišli bliže i ugledali zastrašujući prizor!

Organizacija Animal Aid Unlimited u Rajasthanu u Indiji, je osnovana 2002. godine. Njihova misija je pomagati i liječiti bolesne i napuštene životinje na ulicama Udaipura. Također, cilj im je spriječiti nasilje nad životinjama i zagovarati ravnopravnost između svih vrsta. Svake godine se bore za ribe, krave, svinje, pse, magarce, miševe i brojne druge vrste.

Do sada su spasili preko 45.000 životinja i ne planiraju se zaustaviti na tome.

U ovom video snimku možete pogledati kako su pronašli napuštenog psa na ulici, koji je neprestano prekrivao lice šapom. Kada su mu prišli bliže, vidjeli su da ime rupe po licu koje su posljedica napada parazita koji jede živo meso. Pas je bio u veoma teškom stanju i bilo je pravo čudo da preživi. Oči su mu bile otečene i zatvorene a lice je dirao šapom kako bi umanjio bol.

Upozorenje – sadržaj videa bi mogao biti uznemirujući za neke gledaoce.

Volonteri su znali da bez obzira na sve neće odustati od njega i da će učiniti sve što je u njihovoj moći. Uklonili su sve crve i zaraženo tkivo a nakon operacije je započeo oporavak.

Nakon 3 mjeseca, Teddy Bear je izliječen sa par ožiljaka na licu. Svako ko ga vidi prvi put nikada ne bi pomislio šta je sve preživio.

Ova priča je jedna od najnevjerovatnijih i najinspirativnijih koje smo čuli. Svi zaslužuju drugu šansu u životu, bez obzira koliko bezizlazno situacija izgledala.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.