Ulični pas svakog dana u zubima donosi poklone ženi koja ga hrani

Kada smo bili djeca, učili su nas da se zahvalimo kada nas neko nahrani ili nam da poklon. Izgleda da se manirima ne uče samo ljudi. Ovaj “kulturni” ulični pas svaki dan, ženi koja ga hrani, donosi male poklone kao znak zahvalnosti za sve što radi za njega i druge pse.

Godinama, Tajlanđanka Orawan Kaewla-iat hrani ulične pse u blizini svoje kuće. Ostavila bi ispred posudu sa rižom, ukoliko bi naišao neki gladni pas. Jednog dana, pas kojem je dala ime Tua Plu i njegova majka, počeli su navraćati do njene kuće . To ništa ne bi bilo neobično da, Tua Plu svaki put nije donosio neki poklon, spustio ga pored zdjele a tek onda počinjao jesti.

Ponekad je to palmin list, nekada parče papira sa ulice, ali uvijek donese poklon. I tako svakog, baš svakog dana. Pre nego što smaže svoj ukusni obrok, ovaj darežljivi pas prvo spusti poklon koji je donio za svoju hraniteljku i to u zubima. Pas kao da zna da se ovakvim ponašanjem zahvaljuje za hranu zahvaljujući kojoj preživljava.

Orawan je video ovog prekrasnog čina podijelila na društvenim mrežama, nakon čega je postao viralan. Svi su naprosto oduševljeni ponašanjem i zahvalnošću ovog psa koje često ne možemo vidjeti ni kod ljudi. U videu, Tua Plu nosi list u zubima i spušta ga pokraj zdjele sa hranom. Kada se uvjeri da je Orawan vidjela poklon, on počinje jesti. Pogledajte video.

Nadamo se da će Tua Plu i njegova majka uskoro pronaći dom, jer su mnogi ljudi u komentarima napisali kako bi ga zbog njegovog divnog karaktera željeli udomiti.

“Pokloni donose radost, ali nekad su najbolji oni koji se ne kupuju”.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.