Volonteri spasili psa kojeg je vlasnik kaznio vezivanjem na kratki konopac

Dokaz da psi nisu za svakoga je i ovaj jezivi slučaj koji je šokirao javnost u Kini ali i ostatku svijeta. Naime, volonteri su spasili psa koji je visio na prozoru sa kratkim konopcem oko vrata.

Prema Daily Mail-u, sirotog psa su otkrili volonteri za prava životinja u gradu Guangzhou. Srceparajuće fotografije pokazale su da je pas bio vezan za rešetku prozora sa konopcem oko vrata tako kratkim da je bio prisiljen da stoji. U uznemirujućem videu koji je u četvrtak objavio Pear Video, noge psa su bile isprepletene u užetu; bio je iscrpljen, bolno se mučio da se oslobodi i lajao bijesno dozivajući pomoć.

Komšije koje su vidjele psa kako se bori da se oslobodi, prijavile su situaciju lokalnim spasiocima i dodali da pas nije redovno hranjen niti je dobijao vodu. Kada su spasioci stigli i oslobodili psa, bio je toliko iscrpljen da nije čak ni podigao glavu da pije vodu.

Okrutni vlasnik je rekao kako je kažnjavao psa zbog pravljenja nereda u kući. Nakon dugih pregovora, dozvolio je volonterima da odvedu psa veterinaru a u proces oduzimanja psa je u toku.

Napomena: Video može biti uznemirujući za neke gledaoce.

U Kini postoji nekoliko zakona koji štite kućne ljubimce, ali nažalost tamo gdje nema posljedica za namjerno zlostavljanje i zanemarivanje kućnih ljubimaca, okrutnost nad životinjama će se nastaviti.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.