Ženka psa koja je čitav život provela u kavezu mračne uzgajivačnice, konačno je slobodna

Spasioci su pronašli ženku psa po imenu B.B. u uzgajivačnici, koja je bila smještena u podrumu jedne kuće. Kavez u kojem je pronađena bio je prljav, a podrum nije imao nikakvu ventilaciju. Nehumana uzgajivačnica otkrivena je u gradu Charlotte (Sj.Karolina, SAD), od strane organizacije Humane Society of the United States (HSUS). Niko nije znao koliko je tačno B.B. bila stara, ali je bilo očito da je opetovano bila primorana na rađanje.

Kada bi rodila, svi njeni štenci bi bili prodati, a zatim bi proces krenuo ispočetka. B.B. je vjerovatno čitav svoj život provela u mražnom, prljavom kavezu. Jessica Lauginiger, menadžer za zločine nad životinjama, rekla je da je B.B. djelovala jako sretno i zahvalno jer konačno osjeti pažnju i nježnost od strane ljudi.

B.B. je bila samo jedan od 150 pasa koji su spašeni iz zloglasne uzgajivačnice. Na imanju je pronađeno i nekoliko mačaka i koza, i sve ove životinje su živjele u bijednim i nehumanim uslovima.

B.B. i druge spašene životinje su odvedene u bolnicu Cabarrus Animal Hospital na liječenje.
Kada je Brenda Tortoreo ugledala B.B,. zaljubila se na prvi pogled. Odmah je odlučila da je udomi.

Navikavanje na novi život nije bilo nimalo lako. Trava, tepisi, pod, sve je to za B.B. bilo nepoynato i strašno. Na sreću, imala je divne ljude koji su davali sve od sebe da joj omoguće sretan život.

Njenoj patnji je konačno došao kraj, i sada se može igrati i uživati na suncu, za koje ni znala da postoji prije spašavanja. Upravo zvog ovakvih slučajeva, apelujemo da uvijek udomite psa iz azila ili sa ulice, umjesto da kupite u uzgajivačnicama.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.