Beskućnika ispred bolnice čekala četiri psa o kojima se svaki dan brine

Psi su najbolji i najvjerniji prijatelji ljudima, i dokazuju to svakodnevno. Jedan čovjek se u ovo uvjerio na sopstvenoj koži. Cesar nema dom, ni pravu porodicu, ali zato ima grupu prijatelja na kojoj bi mu svako pozavidio. Naime, dok je bio na iznenadnom ljekarskom pregledu, četiri psa o kojima se on svakodnevno brine su ga strpljivo čekala ispred vrata.

Medicinska sestra, Cris Mamprim koja je tada radila noćnu smjenu u bolnici Alto Vale, primijetila je čudne goste ispred bolničkih vrata. Bila su to četiri zabrinuta psa koja su čekala svog vlasnika. Iz razgovora s Cesarom, Cris je saznala da su psi njegovi te da se on brine o njima i čini njihov život na ulici lakšim.

Cesar joj je onda rekao da se često odrekne svog obroka kako bi obrok priuštio svojim prijateljima koji ga ne napuštaju ni u najtežim situacijama poput ove. To se moglo i primjetiti na psima, jer su bili u dobrom stanju te nisu izgledali neuhranjeno kao većina pasa koje srećemo na ulicama.

Prema riječima medicinske sestre, osoblje bolnice je pustilo pse unutra, a Cesaru dalo nešto hrane koju je on naravno podijelio sa svojim prijateljima.

“Najsiromašniji ljudi često imaju najbogatiju dušu.”

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.