Devetogodišnjak velikog srca prodaje svoje slike kako bi pomogao životinjama u azilima

Ne nose svi heroji plašt, ali njihova dobra djela govore sama za sebe. Ovo je još jedna priča koja dokazuje da su i najmanji od nas sposobni promijeniti svijet na bolje i vratiti vjeru u mlađe generacije. Djeca osmišljavaju najbriljantnije načine za rješavanje problema u čemu odrasli često ne uspijevaju.

Kako spojiti ljubav prema umjetnosti i pomoći životinjama bez doma? Ljupki devetogodišnji dječak Pavel Abramov ima savršen odgovor na ovo pitanje. Mladi umjetnik iz malog ruskog grada Arzamasa (Nizhny Novgorod) slika prekrasne portrete kućnih ljubimaca, ali ne da bi zarađivao za igračke ili novi telefon, kao što biste očekivali. On svoje portrete razmjenjuje za životinjsku hranu i zalihe te ih daruje lokalnom skloništu. Svako može pomoći na svoj način.

Pavel i njegva majka Ekaterina Bolshakova započeli su projekt pod nazivom “Kind paintbrush” (eng. plemenita četkica) prije godinu dana. Pavel je na ideju došao kada je na žaost izgubio svog ljubimca i nije mogao gledati napaćene ulične životinje koje lutaju njegovim gradom. Želio je da učini nešto u spomen svog ljubimca Barsika, i uspio je na najkreativniji i velikodušniji način.

Ali to nije bio početak njihovog volonterskog puta pomaganja životinjama u potrebi. Ovaj fantastični duo je upravljao grupom na ruskoj društvenoj mreži VK pod nazivom “Šta maleni dobrovoljac može učiniti?”,što je vremenom i dokazano: Maleno ljudsko biće može donijeti pozitivnu promjenu, a ostali će ga slijediti. Mladi altruist nema pomoć od fondova i organizacija; on nema menadžera i zaposlenika – ali ima ogromno srce i neporeciv talent.

Pavel slika prave kućne ljubimce vlasnika koji su spremni potpisati ugovor o pružanju kilograma kaše, mesa i zaliha u zamjenu za portret svoje voljene životinje. On razlikuje svaki svoj model po imenu i često ih upoznaje kad završi sliku.

Slika na temelju fotografija kućnih ljubimaca i uvijek je zainteresovan za to kako su vlasnici upoznali svoje krznene članove obitelji. Pavel je duboko dirnut srdačnim pričama o kućnim ljubimcima spašenim sa hladnih ulica i upravo to ga dodatno inspiriše.

Ova hrabra društvena inicijativa već se proširila izvan grada Arzamasa. Ljubitelji životinja iz cijele Rusije, pa čak i inozemstva, žele imati portrete svojih ljubimaca i ujedno sudjelovati u dobrotvornoj misiji. Umjetničko djelo Pavlove plemenite četkice putovalo je u Španiju, Njemačku i mnoge druge države.

Pavel je najmlađi volonter jedinog skloništa za životinje u Arzamasu, u kojem trenutno živi preko 100 pasa. U zamjenu za svoje slike traži hranu, kućne potrepštine, pribor, ovisno o tome šta je skloništu u tom trenutku potrebno.

Chuckov je portret vlasnik zamijenio za 5 kg heljde, 10 konzervi pseće konzervirane hrane i lijek za kožu.

„Naša se porodica ponosi njegovim divnim projektom. Dani su mu isplanirani u minutu, on želi učiniti apsolutno sve, ali jednostavno nema dovoljno vremena “, rekla je dječakova majka Ekaterina za Bored Panda.
Pavel sanja da postane arhitekt i izgradi veliko utočište u budućnosti, a za sada – svojim umjetničkim i humanim inicijativama doprinijet će koliko može.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.