Djevojčica za rođendan umjesto poklona poželjela hranu za pse koji nemaju dom

Šestogodišnja Lea Ladić održala nam je lekciju iz humanosti. Djevojčica je izrazila želju da za svoj nadolazeći rođendan ne dobije poklone nego skupi hranu koju bi poklonila psima koji nemaju dom a nalaze se u utočištu Noina Arka.
U nastavku pročitajte riječi Leine mame.
Zapravo nisam sigurna kako je počelo..

Mislim da je nekako krenulo prošlo ljeto kad je Lea počela gledati Paul O’Grady emisiju o psima i azilima i od tada je pričala da bi za rođendan umjesto poklona hranu za pse koji nemaju dom. Mislila sam da će zaboraviti za 8 mj koliko je bilo do ročkasa. Nije zaboravila, ali se ja nisam usudila baš svima reći za njenu želju. Mislila sam da bi bila tužna ako ne dobije igračke, pa smo skupili “samo” 110 kg hrane. Mogli smo i puno više da sam ja više vjerovala svojoj maloj djevojčici s velikim srcem. Ali u konačnici cilj je ostvaren – bila je u azilu, plakale smo zajedno, spoznala je kako je životinjama bez doma, ali također je naučila da je u azilu puuuno bolje nego na hladnoj cesti bez hrane.

Iduće godine ćemo još više i još bolje i mama će bez straha prepustiti da Lea vodi akciju prikupljanja hrane. A možda ubacimo i neku mini akciju i prije ročkasa.
Hvala gđi Heleni, Viktoriji i Idi iz Noine Arke, vidimo se svakako opet.
Nadam se da će se nekome dopasti Leina ideja, pa će napraviti nešto slično.
Tanja

Kad je Lea došla u Noinu arku, pak, rasplakala se jer su je rastužili uvjeti u kojima psi žive. I tako je već najavila i novu akciju za Uskrs, zauzevši stav kako joj igračke ne trebaju jer se za njihovu cijenu može kupiti još nekoliko vreća hrane. Želi usto kupiti plišane igračke za azil kako bi se psi imali s čime zabavljati i kaže kako će, čim malo poraste, početi i volontirati, makar da ih samo dolazi nahraniti i malo prošetati, prenosi Večernji.hr

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.