Fotografija bicikliste koji vozi povređenog psa topi i najtvrđa srca

Ovakve fotografije nam uvijek vrate nadu u humanost i uvjerimo se da postoje ljudi koji će u svim situacijama dati sve od sebe da pomognu životinji u nevolji.

Kada su dva prijatelja, Džeret Litl i Kris Dikson, odlučili da odu u vožnju biciklom do grada Kolambusa u Džordžiji (SAD), nisu mogli ni zamisliti da će naići na psa kome su oni bili jedina nada za spas. Biciklisti su vozili stazom, kada su iz daljine vidjeli povrijeđenu životinju. Zastali su i polako joj počeli prilaziti.

Na prvu su pomislili da je u pitanju lisica. A onda je ta životinja počela trčati prema njima te su shvatili da se radi o psu. Pas je užasno izgledao. Bio je gladan i u lošem zdravstvenom stanju, ali se činilo da je prilično sretan što vidi ljude.

Kao i svi drugi dobri ljudi, biciklisti nisu mogli da ostave jadnog psa, te su odmah došli na ideju kako da ga prevezu do veterinara.

Oni su zadnje šape psa stavili u zadnje džepove majice, dok se prednjim šapama pridržavao za vrat bicikliste.

Tako su stigli do veterinara, gdje je ustanovljeno da pas ima slomljenu nogu i prst, pa su ga odmah podvrgli zahvatu, kako bi mu sanirali povrede. Nakon nekoliko dana, pas – koji je dobio ime Kolumbo – pušten je iz veterinarske ambulante i otišao je pravo u novi dom. Udomila ga je prijateljica jednog od biciklista a sretni pas ime je dobio po gradu u kojem je pronađen.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.