Napušteni pas koji je pronađen sam na ulici doživio je transformaciju koja je zadivila svijet

Niko nije zasigurno znao kako je izgledao život ovog napaćenog psa, po imenu Frodo, prije njegovog spašavanja, ali je bilo sigurno da je bio veoma usamljen. Njegovo stanje je bilo toliko zapušteno, da ga je bilo veoma teško čak i pogledati.

U maju prošle godine, organizacija Dobri Samaritanci ga je pronašla kako luta ulicama Hrvatske. Bio je u vrlo lošem stanju; njegova koža bila je upaljena zbog šuge, bio je prepun parazita, a oči su mu bile inficirane. Ljudi koji su ga pronašli rekli su da je izgledao poput malog vraga. Frodo je izgledao zastrašujuće mnogim ljudima, ali su svi bili svjesni da mu je hitno potrebna pomoć. Za pomoć su se obratili Klaudiji Sigurnjak – ženi koja se godinama bavi spašavanjem životinja kojima je pomoć potrebna.

Čak i ona je bila zaprepaštena njegovim izgledom. Nije mogla vjerovati da je pred njom pas, ali je znala da će učiniti sve da ga spasi. U tom momentu Frodov život se promijenio.
Nakon što mu je ponudila hranu i zadobila njegovo povjerenje, odvela ga je na pregled. Veterinar je utvrdio da mu je lijevo oko mora biti uklonjeno usljed veoma opasne infekcije.na sreću, drugo oko se moglo spasiti tako da pas ne ostane u potpunosti slijep. I pored tog, zdravlje mu je bilo ozbiljno narušeno, bio je prepun buha i krpelja i vidno izgladnio. I pored sve njege nije bilo sigurno da će preživjeti.

Nakon par dana, Frodo se počeo oporavljati. Vraćala mu se snaga i volja za životom, svima je dokazao da je pravi borac. Polako ali sigurno, njegova suha i upaljena koža se vratila u normalno stanje a krzno ponovo počelo rasti.

Sa oporavkom tijela, počeo se javljati i njegov vedri i razigrani duh. Dani tuge i bola su bili iza njega. Uskoro je pronašao i dom, gdje uživa u svojoj omiljenoj aktivnosti, trčanju.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.