Ostavljenom psu srce prepuklo od tuge, mjesec dana bezuspješno tražio vlasnike po aerodromu

Ovo je još jedna priča o napuštanju ljubimaca i tragičnim posljedicama istog. Takođe je i poruka onima koji ljubimce smatraju igračkama bez potreba i osjećanja koje možemo odbaciti nakon što ih se zasitimo.

Slučaj psa koji je mjesec dana uzaludno lutao po aerodromu Palonegra u Kolumbiji tražeći vlasnika završio se tragično. Nesretna životinja uginula je od tuge. Priču o napuštenom psu otkrili su zaposlenici na aerodromu koji su se mjesec dana pokušavali brinuti o životinji.
Pas je na početku prihvatao hranu i vodu iz ruku putnika i zaposlenih na aerodromu. Zatim bi nestajao na nekoliko dana, istražujući udaljene terminale i zabačene uglove aerodroma u potrazi za vlasnikom , ali bi se vraćao u salu za odlaske.
Poslije mjesec dana neuspešne potrage, pas je shvatio da se vlasnik neće vratiti po njega, sakrio se u ugao i odbio jesti. Radnici aerodrome pozvali su veterinara koji ga je hranio fiziološkim rastvorom.
Ova agonija trajala je nekoliko sedmica, a pokušaji spasavanja psa nisu bili uspješni. Očajni pas je pao u depresiju i uginuo. Veterinar je saopštio da pas nije bolovao od bilo kakvih bolesti nego je preminuo zbog depresije.

Doktor Alehandro Sotomonte rekao je kako se pretpostavlja da je imala vlasnika i dom, ali da su je ostavili jer ni u jednom trenutku svoje bezuspješne potrage nije napuštala aerordrom.
Društvo za zaštitu životinja primilo je u svoje sklonište već potpuno iscrpljenu životinju, koja gotovo da više nije mogla da stoji na nogama.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.