Ova žena usvaja sve životinje koje niko drugi ne želi

Neki psi naprosto imaju manje sreće nego drugi, pa se tako i u azilima pojedini napušteni psi zadrže puno duže od ostalih. Uglavnom su to stariji psi, bolesni psi, ili oni agresivniji koji nemaju povjerenja u ljude.

Nasreću, postoje i ljudi koji će usvojiti baš takvu životinju, kako bi joj pomogli i uljepšali joj život.

Tina je jedna od takvih. Ona posjećuje medicinske odjele azila u kojima se nalaze teško bolesni psi. Ona udomljava sve pse koje niko drugi ne želi. Svi se oni bore za svoje živote, a ona se bori zajedno sa njima.

Svaka životinja kojoj je potrebna pomoć je dobrodošla u Tininom domu. Tako u zajednici žive ovce, golubovi, kokoške, zamorci, i svi se nekako slažu.

Postoji jedan psić za koje se Tina naročito borila. Psić po imenu Little Bird je rođen sa nekoliko defekata. Slijep je na jedno oko, ima nerazvijene usne, jednu nosnicu, nedostaju mu dijelovi zadnjih nogu i vrata zbog čega je kvadriplegičan. Pravo je čudo da je pored svih nedostataka uopšte živ.

Tina ga svugdje vodi sa sobom, masira ga, igra se sa njim i pruža mu svu moguću ljubav, ali nikad nije imala nadu da će on prohodati. Međutim, desilo se čudo.

Pomoću prednjih nogu koje su zdrave, Little Bird se počeo samostalno kretati. Veoma je razigran i uživa u druženju sa drugim životinjama.

Tina vjeruje da sve čije srce kuca zaslužuje priliku da živi, a kako kaže, ona će proći kroz vatru i razbijeno staklo kako bi pomogla životinji u nevolji.

Sa svojom organizacijom Josh and his Critters dosad je spasila hiljade životinja; pasa, mački, miševa, koza, pilića, kornjači, svinja, vrabaca i brojnih drugih vrsta.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.