Ovaj dječak pravi leptir mašne za pse iz skloništa kako bi se brže udomili

Svi znamo koliko je teško pronaći dom zauvek životinjama. Za neke od njih je čekanje neverovatno dugačko i to prerasta bukvalno u agoniju. Koliko god nam je to srceparajuće i teško za shvatiti, ipak postoje oni koji imaju kreativna rješenja za udomljavanje pasa.

Neki su ih fotografisali, neki su pravili različite kostime, a ovaj momak šije leptir mašne za pse, kako bi ih kasnije slikao sa njima i postavio na društvene mreže, prenosi Petface. Rezultat udomljavanja pasa je nevjerovatan.

Takve mašne prave dvanaestogodišnjak iz Nju Džerzija po imenu Darius Braun. On ima zlatne ruke i sve svoje mašnice za mace i kuce poklanja skloništima širom svoje zemlje.

Dariusova priča je veoma interesantna, on se borio sa mnogo stvari u svom životu i sada je odlučio da se bori za životinje, za koje postoji mnogo manje ljudi koji žele da im pomognu. Dariusu je sa dvije godine konstatovan poremećaj govora i kašnjenje u motoričkim vještinama. Međutim, nijedan od izazova ga nije sprečio u ostvarenju njegovog cilja.

Sa osam godina je pomagao svojoj sestri u sečenju tkanine, kao jednu od vežbica poboljšavanja motoričkih sposobnosti. Sve ovo je razvijalo njegovu kreativnost, tako da je postao neko ko je brzo, veoma brzo naučio da šije.

Sa svojih 11 godina, Darius je osnovao svoju kompaniju koja proizvodi leptir mašne za kućne ljubimce. Ovaj mladić vodi kompaniju bolje od velikog broja iskusnih preduzetnika i samo na svom Instagram profilu ima preko 43 hiljade pratilaca.

Danas svi u svetu prepoznaju Dariusa i njegove proizvode, pre svega što on poklanja mašne skloništima za napuštene ljubimce, koji ih kasnije slikaju sa mašnama i postavljaju na svoje profile, što pomaže u udomljavanju pasa i mačaka.

O Dariusu su pisali i priloge prikazivali mnogi svetski mediji. Kada je priča došla do tadašnjeg predsednika Sjedinjenih Američkih Država Baraka Obame, on je Dariusu poslao pismo zahvalnice što u zajednici SAD postoji jedan takav preduzetnik.

Obama je naveo da je ponosan kao i čitav narod što je neko kao Darius pripadnik njihovog društva.

Ovo je fenomenalnooo!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.