Ovaj pas je pronađen u dvorištu napuštene kuće, nakon što je prolaznica čula njegov očajni plač

Neko je plakao upomoć. Diana Chapa je pratila tužni zvuk, a zatim se našla ispred stare drvene ograde jedne kuće u gradu Houston, Texas. Kada je provirila kroz šupljinu na ogradi, ugledala je nešto što joj je slomilo srce.
Mršav pas, sa pogrbljenom kičnom, sjedio je na na betonskom prilazu. Nije imao hranu ni sklonište, a kuća iza njega bila je prazna.

Pas je bio ostavljen tu.
Diana je odmah pozvala životinjsku kontrolu i tražila da neko dođe po psa, međutim niko nije došao. Nakon pet ili šest dana, odlučila je da uzme stvar u svoje ruke. Provalila je ogradu i spasila psa.

Odvela ga je u svoj dom, dala mu hranu, vodu i topao krevet, i mnogo ljubavi i pažnje, koja mu je bila prijeko potrebna. Nazvala ga je Joshua.

“Pokazivao je olakšanje i zahvalnost što je spašen. Udahnuo je duboko, kao da je svjestan da je siguran i izvan opasnosti”, rekla je za The Dodo Stacey Silverstein, suosnivač Rescue Dogs Rock NYC organizacije.

Diana se raspitivala kako bi saznala što više o psu. Prema informacijama koje je dobila od komšija, on je šestogodišnji pas koji je čitav svoj život proveo izvan kuće. Porodica mu nikad nije dozvoljavala da uđe unutra.

Joshua je bio jako mršav i neuhranjen, i hitno mu je trebala veterinarska pomoć, pa ga je Diana odmah sutradan odvela na kliniku na kojoj radi kao veterinarski tehničar.

Pas je bio uzbuđen kod veterinara kao i u Dianinoj kući, što je jako iznenađujuće, obzirom da većina pasa ne voli posjete veterinaru. Sada je na toplom, ima svoj krevet i hranu.

Joshua se još uvijek oporavlja, ali kad se stabilizira, preselit će se u New York, gdje će ga tim Rescue Dogs Rock NYC odvesti u njihovu centar. Na kraju će tražiti svoj zauvijek dom.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.