Pas je ostavljen gladan i smrznut ispred azila sa srceparajućom porukom na ogrlici

Sky je bila usamljena, smrznuta, i jako gladna.
Ostavljena je ispred organizacije Delaware Humane Association, izgladnjela i skupljena pored ograde kako bi svoje sitno tijelo zaštitila od hladnoće.
Spasioci su je uočili u svom dvorištu a zatim požurili da je unesu unutra. Tada su došli do srceparajućeg otkrića. Njezin vlasnik je ostavio ručno napisanu poruku zakačenu na ogrlici.

“Molim vas, pobrinite se za Sky”, pisalo je na papiru. – “Ona ima 6 godina i druželjubiva je. Ja se ne mogu brinuti o njoj. Ostao sam bez doma i ne mogu je hraniti. Ona nije bolesna, samo jako hladna, i druželjubiva. Pronađite joj dom. Molim Vas.

Sky je dugo vremena bila gladna i na hladnoći, ali zahvaljujući spasiocima njena situacija će se popraviti. Kao što je vlasnik i naveo, Sky je bila uzbuđena u društvu ljudi, bez obzira na stanje u kom se nalazila.

“Cijelo je vrijeme bila u dobrom raspoloženju”, rekao je Greg Munson, direktor razvoja i marketinga za spašavanje, za The Dodo. “Bila je znatiželjna i bila je sretna što je unutra. Njezino je stanje bilo tako loše da je, boravak bilo gdje osim napolju, za nju bio olakšanje.”

Te noći Sky je zaspala u toplom krevetu s punim stomakom – nešto što se odavno nije dogodilo. Spasioci nisu mogli biti sretni, jer su znali da se njen vlasnik sada negdje na ulici pati.

Nažalost, nije ga bilo moguće locirati – a povrh toga, kršio je zakon jer ju je ostavio tamo.

“Mogli smo mu malo pomoći da nije napustio psa, nego ušao i razgovarao s nama”, objasnio je Munson. “Imamo na raspolaganju sredstva koja smo mogli iskoristiti za pomoć oko nekih troškova za Sky, kao i za njega i njegovu obitelj.”

Ubrzo nakon što je priča o Sky dospjela u lokalne medije, vlasnik je kontaktirao sklonište. Izgleda da se njegova situacija popravila, na sreću.

Vlasnik je želio ostati anoniman, ali je ispričao kako ima veliku porodicu, i ostao je bez posla, ali se situacija polako popravlja. Rekao je da samo želi najbolje za Sky. A pred njom je sada i bilo samo najbolje. Svakodnevno su u sklonište pristizale donacije za Sky.

U narednim sedmicama, Sky će redovno jesti kako bi povratila kilažu i bila zdrava opet, kako bi potražila novi dom.

Do tada, ona će uživati u pažnji koju dobija i toplom krevetu, bez ikakve brige. Konačno je na sigurnom.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.