Pas je proveo cijeli svoj život na lancu, a onda mu je jedna žena spasila život

Nakon što godinama nije znala ni za šta drugo osim za lanac, Violet je na slobodi zahvaljujući ženi koja joj je spasila život. Violet je dijelila tužnu sudbinu mnogih pasa. Sve vrijeme je bila ograničena lancem na malenom prostoru sa teškom ogrlicom oko vrata. Ako pogledate u njene ožiljke na vratu, biće vam jasno da je Violet godinama trpila samo bol, tugu i život bez ljubavi.

Vrlo je moguće da je tako provela čitav svoj život do trenutka kada ju je ugledala ova žena. Ugledala ju je iz auta kako, sa još pet psića, bespomoćno leži na imanju u Novom Meksiku. Kako je tu zakonom zabranjeno držati pse na lancu, žena je odmah pozvala šerifa, koji je zbrinuo pse. Psi su ubrzo prevezeni u Udruženje koje se bavi ovakvim slučajevima, pa je i krivična prijava protiv nemarnog vlasnika ubrzo podnesena.
Ispostavilo se da je vlasnik ovih pasa već bio u zatvoru, a ostalo je nejasno da li ih je iko u međuvremenu hranio.
Jedno je bilo jasno, ovi su psi su bili napušteni, gladni i zaboravljeni. Odvedeni su u veterinarsku stanicu gdje su dobili neophodnu terapiju. Violet je imala teške opekotine od sunca, a njeno meso su počeli da jedu i crvi. Uz sve to, ona je bila jako uplašena. Kada bi neko od osoblja podigao ruku da pomjeri nešto, ona bi počela da se trese, jer je mislila da će je udariti. Niko ne može zamisliti kroz što je sve ova predivna ženka prošla.

Njeno zdravstveno stanje se poboljšava, a i strahovi se smanjuju iz dana u dan. Svi su sigurni kako će jednog dana ponovno vjerovati ljudima, unatoč svemu što je prošla.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.