Pogledajte kako se zimi osjećaju psi koji žive na lancu

Ovi jadni psi su ostavljeni na hladnoći, vezani lancem, u nemogućnosti da nađu bolje sklonište i spase svoj život. Svake godine, udruženje za zaštitu životinja PETA, dobije na hiljade žalbi o slučajevima ostavljanja pasa na hladnoći od strane njihovih vlasnika.

To često završava tragično, i psi umiru.
Unatoč tome što imaju krzno, psi nisu otporni na zimu. To se naročito odnosi na kratkodlake rase, koje zimu podnose teže od ljudi. Nijedan pas, ali ni bilo koja druga životinja, ne bi smjela ovo preživljavati. Ukoliko ne vjerujete, pokušajte se obući što toplije i provesti noć jednu noć na otvorenom.

Kako bi svijetu pokazala kako se osjećaju psi, koje vlasnici prisiljavaju da žive na niskim temperaturama, često zavezane za lanac kanadska glumica Laura Vandervoort odlučila je napraviti eksperiment. Konkretno, željela je provjeriti koliko će izdržati zatvorena u hladnjači. Napustila ju je nakon 20 minuta.

Nažalost, za razliku od nje koja je mogla prekinuti svoju agoniju, mnogi psi nemaju tu mogućnost, već su prisiljeni na niskim temperaturama provoditi cijelu zimu, 24 sata na dan.
PETA je nedavno objavila video o nekima od zapostavljenih pasa kako bi podigla svijest kod ljudi o opasnosti ostavljanja psa vezanog napolju kada je hladno.

Pomozite i Vi tako što ćete podijeliti ovaj video.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.