Psić iz azila se probudio nakon eutanazije i dobio novu šansu za život

Psić po imenu Rudolph je pravo čudo od psa. Njegova priča iznenadila je ljude širom svijeta i pokazala da neko ima drugačije planove za njega.
King’s Harvest Pet Rescue, sklonište koje ne praktikuje eutanaziju, objavilo je na svojoj Facebook stranici ovu nevjerovatnu priču. Naime, Rudolph se probudio nakon injekcije koja ga je trebala uspavati.

Veterinari azila koji su izveli uspavljivanje, nisu imali srca to učiniti ponovo pa su ga prebacili u azil King’s Harvest Pet Rescue. Ova organizacija je psa prihvatila objeručke, podijelila njegovu nevjerovatnu priču na društvenim mrežama i u vrlo kratkom roku Rudolph je od napuštenog psića postao najželjeniji psić njihovog prihvatilišta. Prema nekim navodima, već je pronašao dom.

Slučajevi da pas preživi eutanaziju, prijavljeni su i ranije. ABC prenosi da je jedno štene u Oklahomi stavljeno na listu za usvajanje nakon što je preživjelo dozu injekcije koja je za njega trebala biti fatalna. Takođe, u Teksasu je pored ceste pronađen pas koji je bio vjerovatno, vrlo moguće nakon neuspjele eutanazije.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.