Radomir je skočio u rijeku da spasi psa – i više nisu isplivali

Trećeg dan potrage osječki ronioci pronašli su tijelo nestalog mladića Radomira Petrovića iz Osijeka. Pronašli su ga blizu dijela gdje Drava ide nizvodno prema Dalju. Njegovog psa Garija pronašli su ranije, zapetljanog u grane na dnu rijeke.

– Radomir je navodno bacio psu lopticu, ali je ona otišla predaleko. Pas je skočio za njom i počeo se gušiti. Rijeka ga je nosila. Radomir je skočio za njim da ga spasi, ali potom su obojica nestali pod vodom. Na obali su ostale njegove papuče i pseći povodac – kaže tužno Dragana Petrović, sestra nestalog Radomira. Dodala je kako su mladić i njegov pas, mali crni mješanac u tipu hrvatskog ovčara, svaku večer išli u šetnju osječkom promenadom. Pronašao ga je kao štenca i udomio.

– Volio je tog psa, igrao se s njim, znali smo mu bacati lopticu u vodu, u plićak, pa je on išao po nju. Jedna žena ih je vidjela proteklog petka između 19 i 20 sati na promenadi, prekoputa osječkog ZOO vrta, kod konjičkoga kluba – rekla je neutješna sestra. Žena koja je sve to vidjela odmah je pozvala policiju, koja je o svemu obavijestila obitelj. Od tada nisu dobili nikakvih informacija.

Oni žive u Tenju pored Osijeka, ali je posljednjih dana Radomir bio u maminoj kući na Dravi.

Prije dva mjeseca vratio se iz Irske, gdje je živio i radio protekle tri godine. Mislio je tu provesti ljeto pa ponovno tražiti posao.

Nekada se desi da čovjek stvarno ispadne čovjek. Često, prečesto, dobri ljudi plate previsoku cijenu za svoju čovječnost.

Radomir nije skočio da spasi “ljubimca” jer je “gazda” kako danas kače ti što se pored svojih ljubimaca samo slikaju. Bacio se u bujicu da spasi prijatelja. Za to je dao život. Neka počivaju u miru, zajedno. Čovjek i pas. Baš dobar čovjek i pas.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.