Reakcija bolesnog psa kada je shvatio da je konačno spašen sa ulice

Jednog vrelog dana u Dubaiju Anand Raman odlučio je da posjeti svoju sestru na njezinom poslu. Svi prolaznici su tražili način kako da se rashlade – uključujući i jednog mladog psa koji je tražio sjenu ispod parkiranog automobila ispred ureda njegove sestre. Pas je ispod automobila jeo ostatke hrane koje je dobio od radnika. Bio je vidno bolestan, krzno mu je bilo prljavo i neuredno, ali kada je vidio Ananda, pas je radosno potrčao prema njemu kao da su stari prijatelji.
Nakon kratkog maženja na trotoaru, Anand je odlučio da povede psa sa sobom.
Odnio sam ga u auto a on je zbog umora i iscrpljenosti odmah zaspao na mom ramenu.“, rekao je Anand.

Uz pomoć sestre i zeta, Raman je odveo direktno veterinaru. Nakon pregleda veterinar je utvrdio da je pas teško hodao jer je imao rahitis na prednjim nogama zbog pothranjenosti. Srećom, stanje se može liječiti i neće imati trajne posljedice. Nakon što je okupao psa, Raman je bio šokiran onim što je otkrio: „Iznenadio sam se kada sam otkrio da je njegovo krzno zapravo čisto bijelo nakon što je sva prljavština skinuta s tijela.”

Raman je nazvao psa Snowy, zbog snježno bijele boje njegovog krzna – i prema vjernom psu iz stripa „Tintinove avanture“.

Ali privikavanje mladog psa koji je čitav život proveo preživljavajući na sigurnost doma bilo je teže nego što je Raman očekivao.

Isprva ga nije bilo lako prilagoditi životu u kući“, rekao je Raman. “Nije bio siguran gdje da ide i šta da istraži, tako da je samo sjedio u uglu.”

Kada bih ga odveo na šetnju, stalno je bio u strahu da ću ga ostaviti na ulicama, tako da je vukao uzicu i bježao natrag na parkiralište naše zgrade”, dodao je Raman. “Ovo se dešavalo neko vrijeme dok nije shvatio da ga nećemo napustiti tako lako.”

Dva mjeseca kasnije, Snowy konačno shvata da je željen i voljen.

Snowy je zadržao jednu stvar iz svoje prošlosti u svom ponašanju. On još uvijek voli zagrljaje od svog oca – čak i kada nije pospan.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.