Reakcija psa iz azila nakon usvajanja oduševila je ljude širom svijeta

Kažu da se dobre stvari dese onima koji čekaju – a to niko ne razumije bolje od ovog psa.

Sedmogodišnji Capone strpljivo je čekao porodicu koja će mu pružiti dom u azilu Ionia County Shelter u Michiganu, ali to nikako da se dogodi. Pas je promatrao kako njegovi prijatelji u skloništu jedan po jedan izlaze s novim porodicama. Sve dok, napokon, nije ostao jedini.

Već neko vrijeme Capone je bio jedini pas u skloništu“, izjavila je za Dodo Carly Quinn, direktorica Skloništa za životinje okruga Ionia. “Svi su boksovi bili prazni, osim onog u kojem je bio slatki, tihi, dragi Capone.

Capone je usvojen ubrzo nakon što je doveden u sklonište 2017., ali ponovno se vratio godinu dana nakon prepirke s drugim psom koji je posjetio njegov dom.

Po drugi put ostavljen, Capone je bio depresivan i prestao je jesti. “Izgubio je dosta na težini jer nije imao apetit koji je imao u svojoj kući“, kazala je Quinn. “Bilo je vrlo teško navesti ga da jede.

U skloništu su znali da to nije obično štrajk glađu, nego posljedica slomljenog srca. bio je prestrašen da ga ponovno ne odbace.
Capone kojeg smo upoznali 2017. i Capone kojeg smo upoznali 2018. bili su dva različita psa“, rekla je Quinn.
Nakon što je drugi put predan u azil, činilo se kao da se osjeća izdanim od strane prijatelja. Postao je vrlo privržen osoblju skloništa.

On je pas koji voli da bude pored tebe, uvijek te dodiruje“, dodala je Quinn.

Osoblje skloništa sada je znalo da će Capone biti najbolji u domu bez drugih kućnih ljubimaca, pronalaženje prave situacije za njega pokazalo se izazovnim. Osoblje skloništa neprestano je objavljivalo njegovu sliku na društvenim medijima, pazeći da svi u tom području znaju da je pas dostupan i spreman za porodicu i dom.

Prije samo nekoliko sedmica to se i dogodilo.

Quinn nije mogla vjerovati kada je na Facebook stranic skloništa vidjela poruku od para koji je pitao za Caponea. – “Zaljubili su se u njegove slike i njegovu priču“, kazala je Quinn. “Kada su došli u naše sklonište kasnije tog dana, već su u dućanu za kućne ljubimce napravili prilagođenu oznaku s imenom i podacima za Caponea.”

Nakon što je i po drugi put vraćen u azil, Capone je postao nepovjerljiv i nije svakom dopuštao da mu se približi, pa je osoblje strahovalo kako će reagovati na nove ljude. Na sreću sve je prošlo savršeno. Jon i Ashlee su kleknuli, a Capone im je uletio u zagrljaj.

Najusamljeniji pas u skloništu napokon je našao svoj dom, a zaposlenici nisu mogli zadržati svoje osjećaje dok su svjedočili savršenom završetku Caponeove priče.

Kad su se vratili kući, Caponeova nova porodica snimila je fotografiju psa koja se smjestio u svoj novi dom, a njegov izraz govori sve.

Pogledajte samo taj osmijeh.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.