Srceparajuća fotografija: Pas Nala danima čeka nestalog vlasnika da se vrati kući

Sestra argentinskog napadača Emiliana Sale, Romina, objavila je fotografiju koja je rastužila mnoga srca. Uz objavljenu fotografija u opisu je napisala da njenog brata još uvijek željno iščekuje njegov pas Nala.

Komisija za istraživanje avionskih nesreća Ujedinjenog Kraljevstva (AAIB) saopštila je jučer kako je u olupini aviona, kojim su pilot i najskuplje pojačanje u Cardiffovoj historiji Emiliano Sala krenuli iz Francuske za Wales, “uočeno jedno tijelo”.

Sestra bivšeg napadača Nantesa objavila je srceparajuću fotografiju Salinog psa Nale koji stoji pored prozora uz opis da ga on još uvijek čeka.

Objava se ubrzo proširila društvenim mrežama i postala je jedna od najpopularnijih u internet svijetu.

Avion Piper PA-46 nestao je između Francuske i Engleske kada se Sala vraćao na Otok, a avion je nestao s radara u blizini otočića Alderney u Engleskom zaljevu. Iz AAIB-a su potvrdili da su u stalnom kontaktu s porodicama Emilana Sale i pilota Davida Ibbotsona te da pokušavaju pronaći najbolje rješenje za izvlačenje olupine aviona s morskog dna.

Kad se prije četiri godine preselio u Nantes i počeo igrati za tamošnjeg prvoligaša, Emiliano Sala živio je sam. Ubrzo je dobio vjernog prijatelja. Emiliano je na potpis ugovora za Cardiff išao sam, ali čim je sve sredio, spakovao je kofere i vratio se za vikend u Nantes jer se brinuo za psa Nalu. Planirao ga je povesti u Wales. Otišao je u klub pozdraviti se sa saigračima i sjeo na avion.

Sestra je trebala srediti papire kako bi se Emilianu i Nala pridružila u novom klubu.

Nažalost, Emiliano nikad nije stigao u Cardiff.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.