Štene pronađeno u smeću sa opekotinama od hemikalija

Štene po imenu Hope (Nada) pronađeno je napušteno u smeću ispred jednog restorana u gradu Newport (Tennessee, SAD). Hope je odvedena u sklonište okruga Cocke kada je pronađena, ali je kasnije prebačena u Brother Wolf Animal Rescue centar.

BWAR ne zna ko je bacio štene, samo znaju da je Hope “pronađena u vreći za smeće s nekom vrstom hemijskih opekotina”. Sklonište sarađuje s policijom kako bi se saznalo ko je zlostavljao dvomjesečno štene.

I dok se bore da saznaju počinioce ovog zlodjela, veterinari se bore i da se Hope izliječi. Ona ima opasne opekotine na glavi, vratu i nogama, a sve to zahtjeva poseban tretman.

“Hope je imala operaciju prilikom koje je dio njenog uha odstranjen i otklonjeno je nekrotično tkivo na grudima i stomaku. Od tada je u procesu u zarastanja rana”, rečeno je iz centra. Neophodna je još jedna operacija, uklanjanja tkiva iz uha.

Iako joj je tijelo prekriveno bolnim opekotinama, Hope nije dozvolila da povrede utiču na njenu osobnost. Iz centra je opisuju kao veselo, razigrano i nevjerovatno slatko štene.

Tri sedmice poslije, Hope se polako ali uspješno oporavlja.

Centar je dobio oko hiljadu zahtjeva za njeno udomljenje. Nadamo se da će se ljudi koji ipak nisu dobili Hope, odlučiti za usvajanje drugog psa, i uljepšati mu život.

Nadamo se da će se psić brzo oporaviti i zaboraviti na sve loše što joj je učinjeno.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.