U gradiću na sjeveru Hrvatske otkrivena jeziva samica u kojoj su dva psa bila zarobljena tri godine

Na sjeveru Hrvatske, u naselju Miklavec u Međimurskoj županiji, otkriven je jeziva samica u kojoj su ova osa pune tri godine živjela u potpunoj izolaciji. Sklonište za pse “Prijatelji Čakovec”, dosada su se susreli sa dosta potresnih priča, ali ova ih je posebno šokirala. Facebook objavu voditeljice skloništa Aleksandre Hampamer možete pročitati u nastavku teksta.

Trebali su mi sati da dođem do riječi i sad ponovo stavljam post o njima…

Svakog dana slušamo svakakve priče, nalazimo razne pse po šumama i jarcima, u sklonište prihvaćamo i po desetak pasa/štenaca dnevno i dalje, brinemo o preko 800 njih, ali ima trenutaka kad ostaneš bez riječi, potpuno prazan. Ne zato što nemaš što reći već zato što tražiš u postupcima drugih ljudi razumijevanje kako bi ih barem malo mogao opravdati jer ako ih ne opravdaš onda se počne događati nešto što opako narušava tvoju sliku svijeta u kojem, misliš, ne postoje zli.

I onda shvatiš da nema tog opravdanja koje može biti izgovor za patnju ovo dvoje malenih od koji svaki jedva da ima 10 kg. Stari su 3 godine i par mjeseci i većinu su svog života proveli zatvoreni SVAKI U SVOJOJ SAMICI u go*nima koje nitko nije čistio tri godine. I dna metalnih zdjelica su već istrunula stojeći u gnoju i mokraći, istih tih zdjelica iz kojih su povremeno jeli ostatke koje bi im ostavili.
Izvana su bili potpuno zabarikadirani. Danje je svjetlo prolazilo unutra jedino kroz sitne rešetke između drvenih dasaka.

Izmjenjivali su se dani i noći, godišnja doba, a oni su sve tiše lajali, prema riječima onih koji su sve to prijavili. Ako čitate ovaj tekst, vi koji ste prijavili ovaj pakao, možemo vam reći samo veliko hvala što ste spasili dva malena bića.

Kad smo došli po njih, rečeno nam je da ih se ne pušta van jer odmah pobjegnu iz dvorišta, a čistiti nije moguće jer grizu.
Da, izvučeni su van na sajlama, da, režali su i grizli, ali čim su stavljeni u tranportne kaveze, smirili su se, a u skloništu su nam već dozvolili da ih mazimo.
Smeđi je dečkić, bijela čupavica je cura. Oboje vidno mršavi, a on je i sav posjedio po njuškici od stresa i užasa u kojem je živio.

Oboje traže dom. A mi molimo pomoć u troškovima cijepljenja (mikročipirani jesu) i sterilizacije (ne želimo uopće niti pomisliti da je malena u tom užasu na svijet donosila svoje bebe kroz te tri godine).

Naš IBAN je HR3323400091116025375 ZEU Prijatelji životinja i prirode Čakovec, svrha uplate: donacija za pse iz Miklavca, model 02 i poziv na broj 888.
paypal: info@prijatelji-zivotinja.org”

Molimo sve ljude koji su u mogućnosti, da pomognu ovom ali i drugim azila kako bi nastavili u svojim misijama spašavanja nedužnih i nevinih života.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.