Vlasnici su ostavili psa na ulici, a on ih je čekao na istom mjestu ne odvajajući se od svoje dekice

Prije nego se jedna porodica odselila iz susjedstva u Dallasu, smjestili su smeće i neželjene stvari u uličicu iza njihove kuće. Nažalost, jedna stvar koju više nisu željeli bio je njihov pas – pa su ga ostavili na ulici.
Na dan Nove godine, dan nakon što je porodica psa nestala – Marina Tarashevska, suosnivačica Dallas DogRRR-a, bila je je u šetnju po svom susjedstvu, kada je otkrila napuštenog psa u pokrivaču.

“Bilo je hladno i kišovito, a pas je ležao na pokrivaču, i nije se htio pomjeriti. Vjerovatno je mislila da će se porodica vratiti i da ih ona treba čekati na tom mjestu”, rekla je Patti Dawson, izvršni direktor Dallas DogRRR-a za The Dodo.
Nakon razgovora sa zabrinutim susjedima i upoznavanjem tužne priče psa, Tarashevska je pokušala spasiti psa. Ali to nije bilo nimalo lako.

Svaka put kada bi joj se Marina približila, ženka bi pobjegla. Međutim, kada bi se Marina povukla, pas bi se vratio do deke, što joj je dalo ideju. Svaki slijedeći put, Marina je pomjerala deku niz uličicu prema svojoj kući.

Plan je uspio. Nakon sat vremena pomjeranja deke, pas je došao do dvorišta, i Marina ga je uspjela uhvatiti. Pas je bio prestravljen.

Ležala je u uglu, sa spuštenom glavom, zaleđena od straha, nije uspostavljala kontakt očima. Imala je svježe rane na vratu i ušima – pa je Marina odmah odvela veterinaru.

Veterinar je pretpostavljao da su rane na vratu zbog ugrađene ogrlice ili borbe sa uličnim psima. Nakon operacije, Camilla je krenula na put oporavka, kako fizičkog, tako i emocionalnog. Camilla će ostati u udomiteljstvu malo duže kako bi mogla nastaviti liječenje, ali uskoro će moći tražiti novu porodicu.
Na njenom ponašanju se već primjete velike promjene, opuštenija je s ljudima i traži pažnju. Nadamo se da će pronaći porodicu koja će je voljeti, cijeniti i paziti.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.