Zapostavljeni haski kojeg su uzgajivači čitav život vezali lancem, nakon spašavanja je doživio nevjerovatnu transformaciju

Odin je spašen u oktobru 2018. iz uzgajivačnice sa još nekoliko pasa koji su bili u ekstremno zanemarenom i teškom stanju. Pas je bio zapostavljen i vezan lancem, i posljedice takvog života su bile očigledne. Bio je u apsolutno užasnom stanju kada su ga pronašli spasioci iz skloništa za životinje Southern Pines i skloništa za spašavanje životinja Southern Cross u Mississippiju, i znali su da ga je potrebno što prije dovesti do veterinara, a zatim mu pronaći i udomiteljsku porodicu.

Kada ga ja tadašnja udomiteljka, Sydney Schelkopf, vidjela prvi put, nije mogla vjerovati da je to pas a kamoli aljaskanski malamut koji bi trebao imati čupavo, bogato krzno.
Bio je mršav, gotovo potpuno bez dlake, prekriven ranama, s napuklim i slomljenim zubima, i nevjerojatno slab. Imao je neugodan miris zbog užasnih kožnih infekcija.

Kad je Odin prvi put stigao u svoj novi udomiteljski dom, nije imao pojma šta učiniti ili kako se ponašati. Doimao se nevjerojatno zbunjenim, kao da nikada nije imao toliko slobode da hoda okolo i istražuje. Činilo se da Odinu nikada prije nije bilo dopušteno da bude pas i to je slomilo srce njegove udomiteljke.

Trebalo je neko vrijeme, ali polako je Odin počeo shvaćati gdje je i kako sada treba da se ponaša. Sydney se složila da ga uzme i voli, makar samo neko vrijeme, i zbog toga je Odin bio vječno zahvalan.

Kao što to obično i biva, Sydney se mnogo vezala za Odina i odlučila da ga udomi za zauvijek.
“Druge noći u mom domu, bio je dovoljno hrabar da dođe u krevet sa mnom”, rekla je Schelkopf. – “Popeo se na krevet i samo je bacio svoje koščato tijelo na mene, pogledao me s tako iskrenim pogledom i uzdahnuo s mnogo ljubavi. Znala sam da je Odin napokon pronašao mjesto gdje je trebao biti.”

kad je prvi put stigao u svoj novi dom Odin je imao dosta zdravstvenih poteškoća, ali s puno brige i ljubavi, Odin se polako počeo transformirati …

.. i uskoro je izgledao kao potpuno drugačiji pas, aljaskanski malamut koji je uvijek trebao biti.

Iako Odin i dalje ima neke zdravstvene prepreke koje treba prevladati, njegova nova porodica aktivno radi na njima, a njegova se majka nada da će uskoro moći trčati i igrati se koliko god želi i ići na onoliko avantura koliko mu mogu priuštiti.

Nakon liječenja srčanog crva, imati će neke korektivne operacije na zubima. Nažalost, mnogi od njih su u lošem stanju, ali će veterinati učiniti sve što je u njihovoj moći da ih dovedu u najbolje moguće stanje.

U međuvremenu, Odin se voli maziti se s majkom u krevetu, igrati se sa svojim novim braćom i sestrama, dati svoje mišljenje o apsolutno svemu i napokon samo biti u mogućnosti da bude pas. Toliko voli svoj novi život, a njegova nova mama ne može čekati da vidi što mu budućnost donosi.

“Odin je tako zabavan, pun ljubavi i veseljak”, rekla je Schelkopf. “On se potpuno navikao na razmaženi život.”

Odina i njegove avanture možete pratiti i na njegovom Instagram nalogu.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.